Autodeler worden: Ik wil mijn auto delen, Vincent deelt

In stappen:

Klik op het vak: Mijn auto delen
Vul de gevraagde informatie in en druk op Verzenden
Registreer jezelf in de tekstballon rechts bovenaan.
Klik op het linkje in de activatiemail en log in met het ontvangen wachtwoord
Wijzig eventueel je wachtwoord.

Deel je met bekenden, vraag hen dan ook zich te registreren en het formulier in te vullen in het vakje Deelnemer worden.

Wil je delen met onbekenden, dan kan je een oproep op de website zetten en ontvang je contactformulieren van geinteresseerden via de website. Het is aan jou om contact te leggen, kennis te maken, een proefrit te maken, en iemand te accepteren als deler. Dan spreek je een prijs af, maakt een contract en regelt de verzekering.

Het stappenplan:

 1. Lees meer over de vereniging voor gedeeld autogebruik en wat zij doet voor groepen met vaste deelnemers of wordt direct lid: https://mijn.deelauto.nl/signup
  Je bent lid zodra je je inschrijft; de factuur wordt jaarlijks in mei verstuurd.
 2. Daarna regel je de verzekering bij Centraal Beheer
 3. Je dient zelf te controleren of de deler wel over een rijbewijs beschikt.  Als de deelnemer al lid is van Mywheels, dan heeft die controle van het rijbewijs al plaatsgevonden.
  Vraag aan iedere deler zijn/haar email-adres en telefoonnr.
 4. Voeg de delers toe aan je auto op https://mijn.deelauto.nl/#/
  Log eerst in, en klik op Wijzig auto (rechts). Voorbeeld.
  Open het vakje van Vrienden van mijn auto en voeg je nieuwe deler toe door het email adres in te vullen. Voorbeeld. Zodra de deler hier als vriend staat, is hij/zij ingeschreven en verzekerd.
 5. Maak een contract met iedere deler. De vereniging voor gedeeld autogebruik heeft mooie voorbeeldcontracten voor leen- en maatschapovereenkomsten.

Je mag het systeem eerst 3 maanden gratis uitproberen met maximaal 3 deelnemers. Ik voeg  je auto toe aan het systeem. We maken een afspraak bij mij thuis, ik neem het systeem dan met je door en help je op weg zodat je een snelle start kan maken.

Na 3 maanden krijg je een factuur voor 99 euro en een van 9 euro voor inschrijvingskosten van de beheerder van de stad. Deze factuur verstuurt de beheerder jaarlijks, het geld is nodig voor het up to date houden voor het systeem, het wegwijs maken van nieuwe auto-eigenaren en het promoten van het systeem zodat steeds meer mensen hun auto gaan delen.