Laden

 Aan de voorkant:

  • Open de oplaadklep 1 met behulp van de card RENAULT of door op de schakelaar op het dashboard te drukken
  • open de klep 2.

Bij de huislaadpaal:
trek de kabel van de laadpaal naar de auto en doe de kabel in de auto; druk goed aan. Het lampje ZOE moet blauw oplichten; is het rood, dan zit de kabel er niet goed in. 
NB: bij onze ZOE zorgt de eigenaar van de laadpaal hiervoor. Behalve als zij met vakantie is. 

Met MY Z.E. lnter@ctive kun je op afstand het opladen van de batterij starten of programmeren en de voorverwarming van de auto activeren.
Standaard is ingesteld (in de Renault zelf: bij menu – voertuig – planner) dat de auto vanaf 04:00 uur wordt opgeladen. In een uitzonderlijke situatie kan iemand hem echter ‘s ochtends al hebben leeg gereden, terwijl iemand anders hem ‘s middags nodig heeft. In dat geval moet de auto wel direct worden opgeladen. Zie filmpje bovenaan bij 24 minuten, hoe je dit in de auto wijzigt. 
Voertuig – Electrisch voertuig – Oplaadplanner 
NB: wijzig de stand dan in Altijd opladen. Dit is ook nodig bij laden aan een openbare laadpaal. Doe je dat niet, dan wortd de auto pas opgeladen vanaf 04:00 uur!

Bij openbare laadpaal; gebruik de kabel in de tas achter in de auto.

Kies bij voorkeur een laadpaal van Ecotap: de enige organisatie zonder overhead kosten. Kan dat niet, dan Greenflux of Newmotion pas. Beide in de auto.

En dan: 

  • kabel aansluiten
  • met pasje het laden starten
  • met pasje het laden stoppen
  • kabel verwijderen (gebruik de Renault Card om de kabel te ontgrendelen)
  • klepje aan voorkant goed dichtdrukken en wegrijden

    Wil je laden bij de snellaadpalen van Fastned, dan moet je zelf een account aanmaken. Kies de gratis versie als het om incidentele laden gaat; koppel het aan je eigen betaalpas en declareer de kosten achteraf. Gebruik de mobiele app “Fastned” en de toegangscode die je kreeg. Je moet het laden starten en stoppen met deze app. In dit geval gebruik je de kabel van FastNed.

Zie dit videootje, dat we in de Renault garage maakten.

Meer lezen: http://nl.e-guide.renault.com/nld/R-LINK/ELEKTRISCHE-AUTO