Autodeler worden: Ik wil mijn auto delen, cozycar

Het stappenplan:

 1. Lees meer over de vereniging voor gedeeld autogebruik en wat zij doet voor groepen met vaste deelnemers of wordt direct lid: https://mijn.deelauto.nl/signup
  Je bent lid zodra je je inschrijft; de factuur a €10 wordt jaarlijks in mei verstuurd.
 2. Daarna regel je de verzekering bij Centraal Beheer
 3. Je dient zelf te controleren of de deler wel over een rijbewijs beschikt.  Als de deelnemer al lid is van Mywheels, dan heeft die controle van het rijbewijs al plaatsgevonden.
  Vraag aan iedere deler zijn/haar email-adres en telefoonnr.
 4. Voeg de delers toe aan je auto op https://mijn.deelauto.nl/#/
  Log eerst in, en klik op Wijzig auto (rechts).
  Open het vakje van Vrienden van mijn auto en voeg je nieuwe deler toe door het email adres in te vullen. Zodra de deler hier als vriend staat, is hij/zij ingeschreven en verzekerd.
 5. Stel een contract op, gebruik dit voorbeeldcontract.
 6. Maak een contract met iedere deler. De vereniging voor gedeeld autogebruik heeft mooie voorbeeldcontracten voor leen- en maatschapovereenkomsten.
  https://deelauto.nl/voorbeeldcontract/
 7. toevoegen auto aan Cozycar

  Na lid worden en het invullen van je profiel, kan je je auto toevoegen op de pagina Mijn deelauto’s:
   

  Vervolgens vul je hier ook de deelinstellingen in. Voor het bepalen van een prijs, zie https://uitlegnijmegendeeltautos.nl/een-tarief-bepalen/

  en ook de locatie:

  [collapse]
 8. Leg contact met je deler(s), zorgt dat hij zich verzekert via de vereniging van gedeeld autogebruik en ook dat hij zich inschrijft bij Cozycar. Stuur hem ook een contract op waarin je wat zaken vastlegt.Pas als je alles geregeld hebt, is het tijd voor de proefrit en uitleg Cozycar website en kan het delen beginnen.