Onderhoud

Als eigenaar ben je verantwoordelijk voor tijdig onderhoud en apk keuringen, wisseling van de banden. Maak tijdig een afspraak met de garage in Nijmegen. Vraag eventueel een van de delers om de auto te brengen/te halen. De garage weet dat het een deelauto is.

Online een afspraak maken met de garage
Doe dit op https://www.bochane.nl/renault/contact/vestigingen/bochane-nijmegen/ Vul het kenteken in: NL-355-Z
en kies Nijmegen. Men wil ook bij benadering de km stand weten. Check dit dus even tevoren.
Igv bandenwissel: kies voor band/velg combinaties; en ook voor Bandenopslag. Ze liggen opgeslagen in het “bandenhotel”.

Bij het kiezen van een datum/tijd moet je gelijk de auto reserveren. Na de service betaal je de rekening en declareer je het bedrag als tankbon; vul bij beschrijving graag in om welke onkosten het ging. Het wordt dan vanzelf verrekend. Of neem contact op met Karla als je het geld eerder nodig hebt.

NB: we krijgen geen leenauto meer. Communiceer aan de groep dat de auto even in onderhoud/reparatie is als het langer dan 1 dag duurt. Reserveer in cozycar de periode dat de auto niet beschikbaar is.
Je kan wel een leenfiets krijgen.

NB: Bijna iedere keer tot nu toe kregen we na de bandenwissel te maken met een waarschuwingslampje voor de banden. Er is een knopje om de bandenspanning in te leren. Zie https://uitlegnijmegendeeltautos.nl/bandenspanning-controleren/, probeer dat gerust. Maar helpt het niet, dan moet je tch weer terug naar de garage. Uiteindelijk verhielpen ze dit probleem wel iedere keer. Hopelijk worden ze er iedere keer wat handiger in.